IPv6 als opvolger van IPv4

Datum 20-06-2018

Omdat de omvang van het internet steeds groter wordt raken de huidige IP-adressen op. Dit komt mede door het enorme aantal slimme apparaten dat er wordt gebruikt; van koelkasten tot thermostaten, bijna alles kan verbonden worden met het internet en heeft dus een IP-adres nodig. Omdat IPv4 'maar' 4 miljard adressen omvat bestaat er nu al bijna 20 jaar een nieuw protocol: IPv6. Het nieuwe protocol biedt genoeg adressen voor alle apparaten die ooit online zullen komen, ruim zelfs.

Omdat IPv4 adressen op raken wordt IPv6 langzamerhand verweven in Nederlandse domeinen. Inmiddels is ongeveer een kwart van de domeinen te bereiken via een IPv6-adres en wij verwachten dat dit sterk zal stijgen als ook de grote Nederlandse providers adressen gaan leveren met dit nieuwe protocol.

ROOT levert al een aantal jaar IPv6 adressen aan klanten. Het nieuwe protocol kan vaak gewoon draaien naast de IPv4 adressen. Zo is een applicatie of website via beide protocollen te bereiken.

Wilt u uw website ook bereikbaar maken via de nieuwe standaard? Onze servicedesk vertelt er met plezier meer over via.

Vond je deze blog interessant? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en blijf regelmatig op de hoogte van onze blogs!

Meer informatie over dit onderwerp