Cloud

Beheer

Legt u het beheer van uw cloud bij ROOT neer, dan heeft u om te beginnen geen omkijken meer naar updates. Wij installeren de updates en zorgen ervoor dat die op het juiste moment geïnstalleerd zijn. Zo doen we updates die niet zo kritisch zijn bijvoorbeeld maandelijks of elk kwartaal. Bedrijfskritische updates voeren we dezelfde dag nog door. Uiteraard overleggen we dan eerst met u wat het meest handige moment van de dag is om dat te doen. Beheer van ROOT betekent ook dat we alert zijn op bugs die opduiken in uw systeem. Ontdekken we een bug waarvoor de leverancier nog geen patch heeft ontwikkeld? Dan bedenken we een zogenaamde 'workaround' zodat die bug geen problemen oplevert en u ongestoord kunt doorwerken.

Download productsheet

Monitoring

Monitoring geeft rust. U weet namelijk dat het functioneren van uw private, public of hybride cloud scherp in de gaten wordt gehouden door experts. Bij ROOT zijn monitoring en beheer bovendien aan elkaar gekoppeld. Is er iets gaande, dan komen we direct in actie, zelfs al voordat uw medewerkers iets hebben gemerkt.

3 vormen van monitoring

Bij ROOT kunt u kiezen uit drie vormen van monitoring: 8x5 monitoring, 24x7 monitoring en 24x7 proactieve monitoring. Neemt u bij ROOT een clouddienst af inclusief monitoring, dan zorgen wij dat de beschikbaarheid van de cloud gegarandeerd wordt binnen de afgesproken uren.

  • Bij 8x5 monitoring monitoren we uw systeem 24 uur per dag en pakken we alarmeringssignalen op werkdagen op tussen 08.00-17.30 uur.
  • Bij 24x7 monitoring komen we bij een alarmering direct in beweging, dus ook wanneer de melding om 02.00 uur ’s nachts binnenkomt.
  • De derde vorm van monitoring is 24x7 proactieve monitoring. We bekijken dan proactief de grafieken van uw systeem om potentiële incidenten te voorkomen. Dat heeft zeker nut, want met enige regelmaat lezen we daaraan af dat er iets dreigt mis te gaan. We kijken dan niet alleen naar de beschikbaarheid, maar ook naar de randvoorwaarden die daar invloed op hebben. Loopt de schijf bijvoorbeeld bijna vol, dan heeft dat ook gevolgen voor de beschikbaarheid van een applicatie.